Családi vállalkozás-TAN

Ön hogyan gondolkodik a családi vállalkozásról? Mekkora szerep jut a vállalkozásnak a családban, vagy milyen hatással van a családra a vállalkozás? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozunk a Családi vállalkozás-Tan témakörén belül.

Családi vállalkozás(om)! Kinek karrier a családi vállalkozás?

1980 óta vagyok vállalkozó, 2003-ban létrehoztam a cégünket.  2008-ban a fiam lett az üzlettársam. Az új felállással meggyűlt a bajom, azonnal mindketten más szerepbe (is) kerültünk. Egy idő után azt vettem észre, hogy amikor nehézségei vannak a fiamnak a feladatok ellátásában és/vagy külön kedvezményeket szeretne magának, akkor azonnal az „Anyját” szólította meg bennem, amikor pedig ki akart valamit kerülni, hárította a feladatot, felelősséget, akkor munkavállalóként „harcba szállt a jogaiért”. 

Mit kezdtem az új helyzettel?

Családi vállalkozás, családban vállalkozás sikerének titka

"Családi vállalkozással kapcsolatos ismeretek" c. képzés

(Fksz.: 00010981) Békéscsabán, 2011. június 1.-én.

A családi vállalkozások életútja egy amerikai felmérés szerint: “az első generáció megalapozza, a második generáció sikeressé teszi a harmadik generáció tönkre teheti a vállalkozásokat”!

Ahhoz, hogy az utóbbi ne következhessen be, tanfolyamunkon speciális ismereteket szerezhet a családi vállalkozások működtetéséről!

FELHÍVÁS! FELHÍVÁS! FELHÍVÁS! FELHÍVÁS!

Kedves  Nőtársaim!
A következő havi témánk, a női karrier. Ebben háromféle karrier típust fogok feldolgozni, és bemutatni.
Az egyik, a mára már szociológiai fogalommá vált, családi karrier, a második a család és karrier összeegyeztetőinek útja, a harmadik a klasszikus „csak” karriert építők köre.

Családi vállalkozást működtető, csalában vállalkozó(nők) Nyári Szabadegyetemi hétvégéje

 a Kóbor-Ló-ban

 Tervezett programok:

- Bemutatkozás, bemutatók
Ezen a programon mindenki bemutatkozhat, bemutathatja a vállalkozását fél órában, hálózatot építhet, akár termékeket adhat el, reklámozhatja a tevékenységét.......

Távmunka és az öltözködés

Ez az írás azoknak szól, akik otthonról dolgoznak háziruhában, papucsban, esetleg kócosan, borotválatlanul…..(ha van ilyen?).

Életkép: reggeli ébredés után nem biztos, hogy magunkra öltjük az utcai ruhát, nem veszünk fel olyan cipőt, amelyben elmehetnék otthonról is, ehelyett a kényelmes ruhadarabokat választjuk, kitaposott cipővel és/vagy papuccsal. Azok a nők akik egyébként sminkelik magukat, otthonra nem tartják fontosnak ezt a szertartást, a férfiak pedig nem borotválkoznak meg minden nap.