Haj - fejforma- arcforma? Mi alapján válasszunk új frizurát?

 

"Ha egy nő változásra vágyik, felkeresi a fodrászát!" (Popper Péter)

A haj tudósai szerint a hajunk mindig kifejezi a pillanatnyi lelki állapotunkat, egészségünket és alapvetően elárulhatja a politikai vallási hovatartozást, az életérzéseinket elveinket. A haj a mindenkori szabadságot is jelenti, utal magára a személyiségre is.

Mindenkinek van valamilyen fejformája, vannak a hajának forgói, apró haj kinövések, vagy lehet haj kihullás is. Ez mind szempont ahhoz, hogy megfelelő frizurát alakítsunk ki a fodrászunkkal közösen.

Nagyon sokan szeretnénk változtatni, de ez nem mindenkinek olyan egyszerű.

Amikor változtatni szeretnénk, gondoljuk át, hogy milyen volt az a frizura, amellyel az életünk során a legelégedettebbek voltunk? (Nálam a formai tanácsadásokon gyakran kiderül, hogy az "újonnan" választott forma már csak ismétlése a régebbinek, amellyel elégedett volt az, aki most változtatni szeretne.)

Vegyük figyelembe a hajunk jelenlegi struktúráját, állapotát, (pld.: töredezett, fénytelen elnyúlt rugalmatlan stb…stb).

Fontos szempontok: arcforma, arc és fej oldalnézete, a nyak hossza, az áll formája és aránya, az arc többi pontjához mérten. Példaként a mellékletben található információs anyag!

Több éve tanítok fodrászoknak formai elemezést. Az a tapasztalatom, hogy nagyon sok jó szakember van a fodrászok körében.

Mindenkinek azt javaslom, ha nem tud együttműködni a fodrászával, az keressen másikat, mivel az egyáltalán nem mindegy a fodrásznak sem, hogy elégedett-e a vendége vagy sem? Időnként szegény fodrászokat nehéz helyzetbe hozzuk azzal, hogy viszünk egy divatlapot és abból választunk “valamit”. Nem biztos, hogy az számunkra sikeres választás, beszéljük meg a szakemberrel, kérjük ki a véleményét a döntéskor! Sajnos a hajat nem tudjuk azonnal vissza színezni, vagy vissza növeszteni és nem mindegy, hogy milyennek látjuk magunkat a tükrünkben.